Børne Hjernecancer Fonden er en velgørenhedsorganisation, der støtter forskning i hjernekræft hos børn i håbet om, at alle børn med hjernekræft en dag kan helbredes. 

 

ET HÅB

I 2013 blev vores elskede datter syg og fik konstateret uhelbredelig hjernekræft med blot måneder tilbage at leve i. Vi mistede hende blot 6 måneder senere. Det blev starten på Børne Hjernecancer Fonden, der blev stiftet for at finde helbredende behandling til de børn, der hvert år rammes af en form for hjernekræft.

Hvert år rammes knap 200 børn i Danmark af kræft. Kræft er den største sygdomsrelaterede årsag til at børn over 1 år dør i Danmark, og deraf er der flest der dør af hjernekræft. Hjernekræft udgør den næststørste gruppe af kræfttilfælde hos børn med knap 50 tilfælde årligt. Hjernekræft hos børn udgør en meget heterogen gruppe med meget varierende prognose og behandling. Mens nogle typer hjernekræft hos børn har gode prognoser, er andre uhelbredelige ved diagnose. Samtidig er der stor risiko for at udvikle særdeles alvorlige langtidsskader, for de børn som overlever sygdommen.

Den massive forskningsindsats i børne leukæmi har medvirket til, at børn med leukæmi i dag har en overlevelse på op til 85 procent, mens stort set ingen børn overlevede for 50 år siden. For flere typer af hjernekræft hos børn er muligheden for overlevelse ikke forbedret over de sidste årtier, og i Danmark er der kun begrænset forskning indenfor området.

BHCF indsamler midler til den medicinske forskning for dermed at sikre en forskningsindsats, som har vist sig særdeles effektiv i behandlingen af andre kræft typer hos børn. Vores største indsamlingsaktivitet, Cycling Challenge, som arrangeres i samarbejde med Rolf Sørensen, blev afviklet for første gang i 2014.

BHCF drives dedikeret og passioneret i jagten på en drøm: At etablere et forskningsmiljø i Danmark indenfor hjernekræft hos børn i håbet om en dag at finde helbredende behandlingsmuligheder til alle børn med hjernekræft. 


Børne Hjernecancer Fonden blev stiftet af en mor, der mistede sin ældste datter til uhelbredelig hjernekræft i en alder af bare tre år.